lams- geiten -vlees

Omdat het grootste deel van de bevolking in Indonesië de Islam aanhangt (ca. 93%) wordt er voornamelijk rund- en geitenvlees gegeten.

Voor Indonesiërs in Nederland geeft dat toch wel wat problemen bij het maken van allerlei geitenvlees-recepten. Daging kambing staat er dan bij de ingrediënten. In Nederland is er vrijwel niet aan geitenvlees te komen. Daarom bereidt men geitenvleesrecepten in Nederland met lamsvlees echter, de smaak is niet helemaal het zelfde.

Geroosterde lamskarbonade
Geroosterde lamskarbonade

Geroosterde lamskoteletjes op z'n Indisch.

Mals, gestoofd en lekker gekruid lamsvlees. Dit is eigenlijk een recept met geitenvlees maar helaas.... daar is redelijk moeilijk aan te komen.

Kom vol met kambing masak pedas
Kom vol met kambing masak pedas

Gebakken geitenvlees maar dan wel behoorlijk pittig (pedis)

Heerlijk gestoofd en kruidig lamsvlees.

Kare domba een heerlijk recept
Kare domba een heerlijk recept
Lovely Rendang Kambing
Lovely Rendang Kambing

Flink gekruid geitenvlees in een geurige kokossaus. Lekker pedis....

Saté kambing Indonesia
Saté kambing Indonesia

In Indonesie wordt deze sate gemaakt van geitenvlees. Wij gebruiken meestal lamsvlees. Maar eigenlijk heet saté van geitenvlees; saté kambing. Wordt het van lamsvlees gemaakt, dan heet deze saté "Sate Domba".