Leuk om te weten. Veel leuke "weetjes" over Indonesië wat u al heel graag had willen weten. Ik heb het voor u opgezocht en...... gevonden.
Het verschil tussen een wok en een wadjang is....
Wat is een cobek (tjobek)......
Rijst eet je met een....
"Cimahi" het klinkt me zo bekend in de oren..
Weetjes


Vraagje; Kan je in Indonesië Indisch eten?
Nee, bovengenoemde Indische gerechten zijn nauwelijks bekend in het huidige Indonesië. In sommige kringen van de hogere middenklasse werkt het statusverhogend als de pembantu (bediende) of een Indische cateraar dit soort ‘klassiekers maakt. Logeer een keer in een klein......lees meer.


Is een rijsttafel Indonesisch?


Een rijsttafel bestaat uit doorgekookte rijst, waarbij verschillende bijgerechten gegeven worden. Een rijsttafel kan bestaan uit:


Eet je rijst dan niet met mes en vork?
Een wok (in Indonesië wadjan of wadjan) is een ronde pan die enigszins op een koekenpan lijkt en die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De Chinese wok is afkomstig uit,,,,,,


Best wel veel mensen (geen Indische mensen) vragen wel eens aan me " wat is nu eigenlijk een cobek (tjobèk)" Ik ga het eens proberen uit te leggen.
AsiaDirect
Geen tussenpersonen, dus veel voordeliger
Nederlandse en Vlaamse reisspecialisten die jouw reis op maat gemaakt samenstellen
Als locals weten wij de beste plekjes en hoe je ze kunt bezoeken
Je wordt persoonlijk door ons begroet bij aankomst, geven je tips en zijn er voor je wanneer je ons nodig hebt, ook tijdens je reis
Koken met aanbiedingen
Wil jij lekker én voordelig koken? Dan helpen we je graag een handje! Iedere week vind je hier nieuwe recepten die je laten zien wat voor heerlijke maaltijden je kunt maken met onze weekaanbiedingen. Zo kun jij relaxed koken met onze extra voordelige ingrediënten. Met Koken met acties pak je voordeel én heb je meteen inspiratie voor de maaltijd.
Rendang is niet zomaar een stoofpotje. Zoals vele gerechten uit Indonesië is ook Rendang er één, die je eigen familie het beste kan maken. Lees meer......


Dit is een lijst van enkele gerechten zoals die in Chinees-Indonesische restaurants in Nederland worden geserveerd. Een deel van de gerechten is van Chinese oorsprong, maar een groot deel is oorspronkelijk uit Indonesië afkomstig. Lees meer......

