Leuk om te weten. Veel leuke "weetjes" over Indonesië wat u al heel graag had willen weten. Ik heb het voor u opgezocht en...... gevonden.
- Het verschil tussen een wok en een wadjang is....
- Wat is een cobek (tjobek)......
- Rijst eet je met een....
- "Cimahi" het klinkt me zo bekend in de oren..
Weetjes


Vraagje; Kan je in Indonesië Indisch eten?
Nee, bovengenoemde Indische gerechten zijn nauwelijks bekend in het huidige Indonesië. In sommige kringen van de hogere middenklasse werkt het statusverhogend als de pembantu (bediende) of een Indische cateraar dit soort ‘klassiekers maakt. Logeer een keer in een klein......lees meer.


Is een rijsttafel Indonesisch?


Een rijsttafel bestaat uit doorgekookte rijst, waarbij verschillende bijgerechten gegeven worden. Een rijsttafel kan bestaan uit:


Eet je rijst dan niet met mes en vork?
Een wok (in Indonesië wadjan of wadjan) is een ronde pan die enigszins op een koekenpan lijkt en die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De Chinese wok is afkomstig uit,,,,,,

