Write a blogWrite a blog

Blog

Op ons Blog vind je allerlei nieuwtjes en informatie. We plaatsen regelmatig nieuwe recepten, dus je kunt hier altijd zien welke heerlijke recepten er zijn geplaatst. Daarnaast delen we nieuws over onze receptenblogs en website, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Ook houden we je op de hoogte van wat er speelt op de recepten social media, zodat je geen enkele trend mist. Verder delen we graag tips en weetjes over Indonesian food.

Datum: 15-5-24

Kentang goreng is een lekker bijgerecht voor bij de rijst. Deze Indische frietjes zijn natuurlijk ook gewoon te koop bij een toko of bij een supermarkt, maar zelf gemaakt zijn ze toch wel erg lekker en zo veel werk is het echt niet. Ik heb het recept enigszins aangepast.

Kentang goreng; een lekker "Indisch"bijgerechttKentang goreng; een lekker "Indisch"bijgerechtt

Indonesische Kerrie Telor is een gerecht dat heel eenvoudig te maken is. Het is heerlijk dankzij de licht pittige kerrie-kokossaus. Het gerecht bestaat uit hardgekookte eieren die worden geserveerd in een smaakvolle saus.

Datum: 26-2-24

Datum: 8-2-24

De Googleadvertentie tool is geactiveerd en vanaf nu zijn er advertenties zichtbaar op deze website. Dit is om inkomsten te genereren voor het harde werk achter een receptenwebsite en om de kosten te dekken, zoals de serverplaatsing.

Datum: 7-2-24

Een oud en origineel recept geplaatst uit het Indië van weleer. Podding rotti (broodpudding)

Datum: 12-1-24

De allerlekkerste, ambachtelijke sambal maak je natuurlijk zelf. Roys Indo recepten heeft een "Blog" (website) gemaakt met recepten van vele verschillende soorten sambals. Je zult versteld staan welke sambals je tegenkomt en wat voor een smaken er zijn en.... vrijwel iedere week komen er nieuwe sambal recepten bij.

Zelf sambal maken lijkt misschien wel moeilijk, althans dat denken veel mensen en dat is wellicht ook de reden dat veel mensen de sambal kant-en-klaar kopen in de winkel. “Het is vast moeilijk, het vergt veel tijd en een potje sambal kopen dan heb je de sambal sneller en het zal ook nog goedkoper zijn”. Zo wordt door veel mensen vaker gedacht. Maar het zelf maken van sambal is erg leuk, erg makkelijk, en juist veel goedkoper dan zo’n kant-en-klaar potje kopen. Sambal maken is gemakkelijk en al helemaal met een keukenmachine cq de blender. Normaal gesproken neemt het niet meer dan een half uurtje in beslag en daarna heb je, afhankelijk van de hoeveelheid, een paar potten sambal in je ijskast staan die met gemak enkele weken goed blijven.

Kijk maar snel eens op: https://sambal-blog.blogspot.com

SambalSambal

Datum:18-12-23

Nieuw recept toegevoegd.

Een origineel gerecht van het Indonesische eiland Sumatra, waarin flink met lomboks en rawits wordt gestrooid. Stukjes gebraden mals rundvlees, in een pittige saus van rawits, lomboks, sambal en kokos. De toegevoegde tamarinde (asem) zwakt de gepeperde smaak enigszins af.

Heerlijke rendang padang
Heerlijke rendang padang

Datum:10-12-23

Nieuw recept toegevoegd.

Heerlijke "originele" Indische viskoekjes welke zo zijn gemaakt. Lekker voor bij de borrel of bij de rijst.

Perkedel ikan in de maak
Perkedel ikan in de maak

Datum: 29-11-23

Nieuw item toegevoegd.

Kruiden mixen
Kruiden mixen

Of je nu een ervaren kok bent of juist een beginnende hobbykok, een goed gevulde kruidenkast is essentieel. Hier vind je namelijk de smaakmakers die je gerechten naar een hoger niveau tillen. Waaruit bestaan de bekende kruidenmixen van o.a. Verstegen, Euroma, Silvo, Lucculus of Conimex ? Als je deze pagina leest, kan je de kruidenmixen vanaf nu gewoon zelf maken! Lees hier>>>

Nieuw item toegevoegd.

Datum: 28-11-23

Benamingen uit Chinees-Indische restaurants. Uitleg en beschrijvingen uit de menukaart.

Datum: 25-10-23

Op 25 oktober 2023, tussen 0.700u en 08.45u, heeft het honderdduizendste lid zich aangemeld op onze recepten Facebook groep. Dit is een opmerkelijke gebeurtenis, vooral in Nederland, waar receptenpagina's populair zijn. Met maar liefst 100.000 leden is onze groep nu een unicum in de culinaire gemeenschap. We zijn verheugd dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het delen en ontdekken van heerlijke Indische en/of Indonesische recepten. Dit bewijst dat koken en de liefde voor eten nog steeds een belangrijk onderdeel zijn van onze cultuur. We hopen dat ons groeiende ledenbestand zal blijven bijdragen aan het succes van onze groep en dat we elkaar kunnen blijven inspireren met nieuwe en smaakvolle gerechten.

100.000 people on my recipe group
100.000 people on my recipe group