masak pedas kambing
masak pedas kambing

Kambing masak pedas

Ingrediënten:

1/2 kg geitenvlees
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rawits en 2 rode lombokjes
1 theel. asem
100 ml water
5 eetl. olie
3 djeruk purut blaadjes
3 salam blaadjes
1/2 theel. zwarte peper
zout naar smaak
3 eetl. ketjap manis

Bereiding:

Snijd het vlees in dunne plakjes maar... niet al te dun hoor. De sjalotjes en de knoflook in dunne schijfjes en halveer de rawits en de lomboks. Meng de asem met het water. Verhit in een wadjan de olie en bak hierin de sjalotten, de knoflook, de salamblaadjes en de djerut purut heel eventjes, op een klein vuurtje.

Voeg dan het vlees toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten. Vervolgens het water, het zout en de peper toevoegen en dit nog 5 minuten bakken. Als laatste de ketjap en de rawits en de lombok erbij doen en het geheel nog ongeveer 5 minuten verder bakken totdat alles lekker gaar is.

Selamat makan..