Sop kambing
Sop kambing

Soto kambing

Ingrediënten:

ca. 2 ltr. water
1/2 kg lamsvlees
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes,
groffe peper uit een molentje (naar smaak)
1 theel zout
100 gr. taugé
200 gr. gare lontong
1 1/2 eetl olie
4 eetl fijngesneden selderij

Boemboe:

1 kleine lombok (Spaans pepertje)
5 sjalotten
3 tenen knoflook
3 cm laos (of een flinke theelepel poeder)
4 cm djahé/(of een flinke theelepel poeder)
1 1/2 theel. kunyitpoeder

Bereiding:

Snijd het lamsvlees in zeer kleine blokjes en kook dit zachtjes gaar in ong. 2 uur.

Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wadjan de plantaardige olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh. Voeg dit daarna met de salam, het zout en de peper bij de bouillon. Laat dit nog 10 minuten zachtjes, op een klein vuurtje, stoven.

Blancheer de taugé kort en snijd de lontong in blokjes. Snijd hele klein ringetjes van de lombok en verdeel deze samen met de taugé, de lontong en de selderij over de soepkommen en schep voorzichtig, de soep erover.

Tip: Hardgekookt eitje in partjes, stukjes gekookte aardappel en natuurlijk een beetje bawang goreng (gebakken uitjes) erbij... is lekker.