Sontong
Sontong

Sontong kecap

Ingrediënten:

3 middelgrote inktvissen (ikzelf gebruik ook wel eens inktvis welke al in mootjes is gesneden-diepvries- o.a. te krijgen bij de Sligro of rauwe inktvisringen (dus zonder beslag erom heen)
5 teentjes knoflook
1 stukje djahé (gember) van ca. 4 cm.
3 bosuitjes en 1 limoentje
1 theel. witte peper
5 eetl. ketjap manis
zout

Bereiding:

Maak de inktvissen schoon en verwijder natuurlijk de inktzakjes. Snijd de vissen in smalle reepjes. Pel de knoflook en kneus ze. (niet fijn snijden) Schil de djahé en snijd deze in kleine dunne schijfjes. Snijd de bosuitjes in kleine stukjes van ca. 1 cm.

Verhit de olie in een wadjan en smoor hierin de knoflook en de djahé ong. 2 min.
Doe de inktvis en de witte peper erbij en roerbak ongeveer 3 minuten.
Giet het limoensap en de ketjap erbij, voeg zout naar smaak toe en roerbak nog ongeveer 2 min. Voeg op het laatst de bosuitjes toe en vermeng alles goed.