Saté prentoel
Ingrediënten:
500 gr. rundergehakt
1/10 blok kokosmelk.
1 eetl. ui
2 gesnipperde tenen knoflook
1 theel. sambal trassi
1/2 theel. laos (galanga)
1 theel. koriander
1/2 theel. komijn
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemberpoeder
mespunt kentjoer
stukje tamarinde ter grootte van een walnoot (tamarinde is ook te koop als stroop)
1 spriet citroengras (of 1/2 theel. sereh poeder)
peper en zout. De houten satéstokjes minstens 2 uur in het water laten liggen, dan verbranden ze niet zo snel op de BBQ)
Bereiding:
Wrijf alle kruiden tot een brij en meng met het gehakt en het versnipperde blok kokosmelk (santen). Kneed tot zich een stevige massa heeft gevormd. Maak hiervan ballen en steek ze daarna op de satépennen waarna ze geroosterd kunnen worden.
Serveer deze saté met satésaus.