Saté lilit Ikan
Saté lilit Ikan

Saté lilit

Ingrediënten:

250 gr. visfilet
250 gr. garnalen (rauw)
5 rawits
1 st. kunyit van ca. 3 cm. (of 1 theelepel poeder) en 3 blaadjes djeruk perut
2 theel. zwarte peper
zout naar smaak
100 gr. geraspte kokos
3 eetl. gesmolten gula djawa
platte satépennen of gebruik serehstengels eens als satéstokje.

Bereiding:

Hak de vis en de garnalen fijn. Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rawits, schil de kunyit. Snij rawits en de kunyit grof en wrijf ze in een cobek (vijzel) fijn tot een pasta en meng er de peper en zout naar smaak door. Snij de djeruk purut ragfijn. Vermeng het vismengsel met de kruidenpasta, de geraspte kokos en de gula djawa tot een compact deegmengsel. Vorm hiervan langwerpige balletjes(ca. 1 eetlepel) en kneed ze om de satépennen. Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje rondom gaar en lichtbruin (ong. 5 minuten). Kan natuurlijk ook gewoon onder de gril/oven in de keuken.

Idee: Serveer de saté met witte rijst (nasi putih), en lotek (gemengde groente met pinda dressing) of gado gado.