Saté ayam onder de grill
Saté ayam onder de grill

Saté ayam ... Indo style

Ingrediënten:

Kipsate voor 4 personen

4 stukken kipfilet

3 eetl. pindakaas met nootjes

1/2 teentje knoflook

2 limoenen

1 eetl. ketjap manis

een stuk van 2cm verse gember (of een flinke theel. djahé poeder)

1/2 bosje verse koriander (of een theel. ketumbar poeder)

1 rode lombok of een theel. sambal oelek

honing

2 limoenen

lange bamboe saté pennen (eerst een kwartiertje in het water leggen)

Bereiding:

Doe de koriander (ketumbar) met steeltjes en al, in de blender/keukenmachine. Voeg een lombokje toe, geschilde gember, een scheut ketjap, de gepelde knoflook en 3 volle eetlepels pindakaas. Rasp er de schil van de twee limoenen bij en pers het sap van een van de twee erbij.

Schenk een beetje water erbij en mix tot je een mooie gladde pasta krijgt. Schep de helft ervan in een mooie kom en besprenkel met wat plantaardige olie en zet de rest opzij.

Leg de kipfilet op een snijplank en maak er mooie grote blokken van. Duw voorzichtig de satéstokjes door de kippenblokjes. Maak kleine inkepingen in de blokjes. Dit zorgt voor een krokanter resultaat.

Doe de kipsatés in een ovenschaal en voeg de rest van het satésausmengsel toe en draai ze om met je handen om ze te bedekken. Lekker de kipfilet met de pasta inwrijven.

Besprenkel de kip een klein beetje met olie.

Zet de saté in de oven, onder de grill, gedurende 8 tot 10 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar is. Draai de sateetjes om, besprenkel ze met honing en zet ze weer onder de grill gedurende 8 tot 10 minuten.

Als saus gebruiken we de overige marinade (koud), welke je opzij had gezet.

Smulse....