Lekkere Indische cake
Lekkere Indische cake

Roti kukus


Ingrediënten:

3 eieren
200 gram suiker (fijne rietsuiker vind ik persoonlijk het lekkerste)
1 eetlepel vanillesuiker
1 dl 7up/spa rood of koolzuurhoudend water
250 gram zelfrijzend bakmeel of....en dat kan ook 200gr. bloem met 1 theelepel bakpoeder.
1 mespuntje zout
1 eetlepel cacaopoeder

Materialen
stoompan, bakpapier, mengkom, garde, prikpen (saté prikker)

Bereiding:

Kluts de eieren met de suiker(s) en het beetje zout. Voeg daarna het vocht toe en als laatste het meel. Goed mengen en zorg dat er geen klontjes in zitten. Bekleed de stoompan van binnen met bakpapier, niet alleen de bodem maar, ook de opstaande randen.
Doe het grootste gedeelte van het beslag in de pan. Door het overige beslag meng je de cacao. Dit voeg je daarna toe aan de rest van het beslag, in de pan. Spatel dit voorzichtig door elkaar voor een marmer effect. Wikkel om de deksel van de stomer een schone theedoek.

Vul het onderste gedeelte van de pan met water en breng dit aan de kook. Plaats het bovenste gedeelte met beslag erop en sluit het af met de deksel met theedoek. Laat dit op een middelmatig vuur ongeveer een 1/2 uur stomen. Zorg dat de pan niet droog kookt. Mocht er water moeten worden toegevoegd, gebruik dan altijd kokend water. Controleer met een (sate)pen of de koek gaar is.

Serveer het warm en snijdt het in plakken en besmeer de cake dunnetjes met boter. De boter zal smelten en dat is zo verschrikkelijk lekker. (maar dat hoeft niet hoor) Als je het later wil eten, kan je het gewoon opnieuw opwarmen in de stoompan.

Nog een beetje warm is deze indische gestoomde cake echt wel lekker! Vooral kinderen kunnen er niet vanaf blijven! (en ik ook niet.......)