Perkedel daging kentang
Perkedel daging kentang

Perkedel daging kentang

Ingrediënten:

1/2 Kg aardappelen
250 gr. rundergehakt
3/4 eieren
1 flinke eetl. bloem
zout
plantaardige olie

Ingrediënten voor de boemboe (kruidenpasta):

3 kermiri nootjes
2 theel. ketoembar
1/2 theel. djinten
1 theel. witte peper
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theel. koenjit
1 flinke theel. sambal oelek
1 klein bosje selderij

Bereiding:

Kook de goed gewassen en geschilde aardappelen in een pan met ruim water.
Klein beetje zout bij de aardappelen toevoegen.
Rooster de kermiri nootjes en maak de rest zoals de sjalotjes, knoflook, selderij etc. zeer fijn. Pureer de gekookte aardappelen en vermeng deze met het gehakt, de kruidenpasta, 1 ei en de bloem. Voeg een beetje zout naar smaak toe.

Vorm van het mengsel ronde platte koekjes van ca 7 cm doorsnee en stoom ze ongeveer 30 min in een stoompan. Heb je geen stoompan, dan de volgende tip:
Doe ongeveer 7 / 8 van die ronde koekjes op een plat bord en bedek het met huishoud folie. Dan 5 min in de magnetron. Laat ze afkoelen totdat ze enigszins hard zijn geworden.

Verhit een laag olie in een wadjan of koekenpan, haal de koekjes door 2 losgeklopte eieren en frituur ze in de olie goudbruin.

Kan ook heerlijk koud gegeten worden samen met een pittig sambal sausje.
Mmmmm smullen maar.

Roys Indorecepten Indisch koken zoals het hoort