Opor daging een lekker Indisch stoofpotje
Opor daging een lekker Indisch stoofpotje

Opor daging

Ingrediënten:

500 gram runder bieflappen
1/2 a 3/4 dl olie
2 grote uien
3 teentjes knoflook en 2 lombokjes
1/2 eetl. assem
2 a 3 dl water
1/4 blokje santen

Boemboe (kruidenmengsel):

2 fijn gemaakte kemirie nootjes
2 blaadjes salam
2 blaadjes djeroek poeroet
1 spriet sereh
1 plakje laos
2 theelepels ketoembar
1 theel. djinten
2 theel. palm- of riet -suiker (gula djawa)
zout naar smaak

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snijd de uien, de pepertjes en de knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg het vlees toe en fruit dit mee. om en om, totdat het lichtbruin is. Voeg de boemboes toe en fruit deze ook mee. Blus het geheel met assem opgelost in water en laat het vlees ongeveer een half uurtje sudderen. Voeg dan het blokje santen toe en laat dit smelten. Laat het vlees daarna nog een half uur zachtjes sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, de sereh en de laos.

Selamat makan. (smakelijk eten).