Gule bengale daging
Gule bengale daging

Gulé bengala daging

Ingrediënten:

1 Kg.varkensvlees in grove blokken gesneden
2 geschilde en ik blokjes gesneden aardappelen
2 kopjes dikke santen
2 th. ketoembar
1 th. djinten
1 th. kunjit
1/2 th.djahe poeder
2 in schijfjes gesneden lomboks
1 grote fijngesneden ui
3 teentjes fijngesneden knoflook
2 blaadjes djeroek perut
zout naar smaak
plantaardige olie

Bereiding:

Kook het vlees even af in wat water en haal het eruit. BEWAAR DE BOUILLON.
Fruit in wat olie de knoflook, ui, lombok, ketoembar, djinten, kunjit en de djahe. Dan het vlees erbij en even opbakken. Strooi een snuifje zout over het vlees.

Voeg dan een kopje bouillon, de santen, stukjes aardappel en de daun purut toe. Laat het geheel ong. 20 min op een klein vuurtje sudderen tot het vlees goed gaar is. Let wel op voor droog koken, doe er dan eventueel wat bouillon bij.

Selamat makan