Babi merah

Ingrediënten:

1/2 kg varkensvlees (bijv. spek en schouderkarbonade)
2 theel. asemsiroop
4 sjalotten
1 theel. trassi
3 lomboks
250 ml kokosmelk
5 teentjes knoflook
3 cm laos of een flinke theel. poeder
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
plantaardige olie

Bereiding:

Wrijf de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassi en de laos fijn tot een boemboe (pasta). Gebruik eventueel een blender. Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit in een wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe.

Voeg dan het vlees met de sereh en de asemsiroop toe en bak het vlees rondom mooi bruin.Doe dan beetje bij beetje, de kokosmelk erbij en laat het geheel zachtjes gaar sudderen. Let op: Laat het gerecht niet te dik worden en voeg zo nodig een beetje (warm) water toe.

Bab merah
Bab merah