Voor de liefhebber. Sambal peteh met garnaaltjes
Voor de liefhebber. Sambal peteh met garnaaltjes

Sambal peteh

Ingrediënten:

100 gr. petehbonen
200 gr. verse gepelde garnalen
1 serehstengel, gekneusd
1 theel. trassi
1 eetl. water
1 theel. asem (siroop)
1 eetl. water
1/8 blok santen (kokos crème)
olie

Boemboe:

5 rode lomboks
1 cm laos
3 sjalotjes

5 teentjes knoflook

zout naar smaak

Bereiding:

Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie, gladde pasta. Meng de asem met het water en doe dit ook met de trassi. Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de sereh. Voeg dan het trassiwater, het asemwater, de petehbonen en de garnalen toe en kook dit mengsel in ongeveer 1 minuutje. Vervolgens de santen erin smelten en zachtjes laten koken. De sambal is klaar als de olie (van de santen) boven komt drijven.