Boontjes voor de kinderen
Boontjes voor de kinderen

Boontjes - voor kinderen

Ingrediënten: (ca 4/5 personen)

400 gr. sperzieboontjes (eventueel diepvries...let op: geen blik boontjes)
500 gr. rundergehakt
1 grote ui (grof snijden)
1 paprika
1 knoflookteentje (zeer fijn snijden)
1 theel. ketoembar
1 theel. sambal oelek
1 grote eetl. pindakaas (met nootjes)
1 eetl. gula djawa (of bruine rietsuiker)
1 eetl. ketjap manis
zout naar smaak
4 dl. lauw water
Gebakken uitjes (bawang goreng)

Bereiding:

Bak het gehakt in de pan rul en bak de grof gesneden ui en de knoflook mee. Voeg tenslotte de in reepjes gesneden paprika toe.

Als het gehakt bijna bruin is, voeg het lauwe water toe. Breng het geheel onder af en toe roeren aan de kook. Vuur klein zetten en de suiker, klein beetje zout, sambal, ketoembar en de pindakaas toevoegen. Goed roeren.

Voeg nu als laatste de sperzieboontjes toe aan het gehaktmengsel en breng het wederom eventjes aan de kook. Ketjap bijvoegen en een paar minuutjes op een zeer laag vuurtje laten pruttelen. Wel goed blijven roeren. Wellicht nog een klein beetje (lauw) water toevoegen, want het mag absoluut niet te dik worden.

Dit gerecht serveren met witte rijst en bestrooien met gebakken uitjes. Een paar schijfjes komkommer erbij is lekker fris en erg lekker.

Selamat makan.... De kids zullen zeker gaan smullen.