Ayam goreng Cirebon
Ingrediënten:
1 flinke kip van ongeveer 1 1/2 kg.
1 eetl. asem
100 ml water
plantaardige olie
zout naar smaak
Boemboe:
6 kemirinootjes
2 theel. ketumbar
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Bereiding:
Snijd of hak de kip in stukken en meng de asem door het water. Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wadjan 4 eetl. olie en fruit hierin de boemboe.
Voeg dan de stukken kip en het asemwater toe, samen met een beetje zout en laat dit zachtjes sudderen, totdat het vocht is verdampt en de kip gaar geworden is.
Verhit nu in de wadjan voldoende olie en frituur vervolgens de stukken kip goudbruin en krokant.
Lekker met witte rijst (nasi putih). Selamat makan...